hundeløp

Marit Beate Kasin er en norsk hundekjører og journalist/forfatter som konkurrerer i norgeseliten i langdistanse hundekjøring.  I 2008 startet hun langdistanse-kennelen Vinterdans sammen med samboer Susana, og i 2018 gav hun ut en bok med samme navn.

Vinterdans konkurrerer i de lengste løpene i Europa, som Femundløpet og Finnmarksløpet. Kasin og hundene har mange gode resultater. De ble blant annet beste førstegangskjører på Finnmarksløpet i 2015, Norgesmester i 2016 og sammenlagtvinner på Finnmarksløpet i 2016 og 2017 og en 4. plass i 2019.

Kasin jobber til daglig i redaksjonen i avisa Valdres på Fagernes. Hun er født og oppvokst på Notodden, Telemark. Nå bor hun i Øystre Slidre i Valdres, nær Jotunheimen og Langsua nasjonalpark, hvor treningsforholdene er gode og vintrene snørike og lange.

Hun fikk sin første Border collie da hun var 11 år gammel, og har tidligere trent og konkurrert med lydighetshunder, brukshunder, gjeterhunder og søk- og redningshunder.

Hun har et tett og nært forhold til hundene sine, med fokus på å få ut potensialet hos hver enkelt hund, både fysisk og mentalt.

«Jeg liker kompleksiteten i langdistanse hundekjøring. Det er så mange elementer som skal mestres og konkurransearenaen er lite forutsigbar og krevende. For å oppnå de beste resultatene, må man gi den beste treninga, ha det beste hundeholdet og gi den beste næringa. Derfor har vi helt siden vi begynte med hundekjøring gitt hundene våre kjøtt fra Vom og Hundemat. Vi har erfart at rå-fôring med kjøtt er en avgjørende suksessfaktor for hunder som skal prestere på topp over lang tid. Med kjøtt fra Vom og Hundemat får vi sterke, sunne hunder som er klare for de utfordringene vi møter på treninger og løp.»

Marit Beate Kasin

Les mer om Marit Beate Kasin og Susana Assuad på @Vinterdans på Facebook eller på www.vinterdans.com.