Team VOM Marit Beate Kasin

Marit Beate Kasin har trent hunder «hele livet» og har helt siden barnsbein av hatt en drøm om hundekjøring og de lengste løpene; Femundløpet, Finnmarksløpet og Iditarod i Alaska.

I 2008 gjorde hun drøm til virkelighet og startet kennel Vinterdans, godt hjulpet av samboer Susana Assuad. Siden den gang har hun konkurrert i de fleste langdistanseløpene her i landet, og blant annet blitt «Rookie of the year» på Finnmarksløpet 2015 og tatt NM-gull og en 2. plass i Finnmarksløpet 2016.

«Gjennom hundene og løpene har jeg lært at alt er mulig, om man bare er motivert og jobber hardt nok. Mange av de stundene jeg har hatt ute på sporet med bikkjene mine, ville jeg ikke byttet bort mot noe. Vi er på en reise, både fysisk og mentalt, og lærer noe nytt hver eneste dag. Jeg liker kompleksiteten i denne hundesporten – det er så mange elementer som skal mesteres og konkurransearenaen er uforutsigbar og krevende. For å hevde seg i toppen, må man ha kvalitet i alle ledd, og ha et godt hundehold året rundt. For å oppnå de beste resultatene, må man gi den beste treninga, ha det beste hundeholdet og gi den beste næringa. Derfor har vi helt siden vi begynte med hundekjøring gitt hundene våre kjøtt fra Vom og hundemat, i kombinasjon med Canimat- tørrfor og fiskeolje. Slik får vi sterke, sunne hunder, som er klare for de utfordringene vi møter på treninger og løp.»

Les mer om Marit Beate Kasin på @Vinterdans på Facebook eller på www.vinterdans.com