Team VOM: Jegertvillingene – Kristine og Johanne Thybo Hansen
vom logo blå

Tvillingene Kristine og Johanne Thybo Hansen, har aldri levd som ungdommer flest. De lever for hundene sine, jakt, fiske og er genuint opptatt av friluftsliv. Naturen har stått i fokus helt siden de var små.

Rulletobakken er byttet ut med snusen, kaffen er fremdeles en god følgesvenn og ordbruken er blitt mer moderat med årene.

Jentene er oppvokst i Nordreisa i Troms. De er begge notoriske jegere, fiskere og erfarne hundedressører. «For oss er dette det optimale livet, vi hater by-livet og kunne ikke tenkt oss å ha det annerledes», sier de. Rovvilt og fuglejakta med hundene er det som ligger hjertet nærmest for søstrene. «Og så elsker vi begge å fiske på fjellet, både sommer som vinter» sier de i kor. Jakt og fiske er mer enn en hobby – det er en lidenskap og er en stor del av livet deres.

Deres første hund fikk de når de var 10 år gamle. «Vi gråt oss til å kjøpe en irsk setter. Det ble mye prøving og feiling med den hunden, vi var jo bare barn og foreldrene våre kunne heller ingenting om jakthund. Men det ble felt både tiur og ryper med han når han passert 8 år. Allerede da var vi engasjert i fuglehund miljøet og lærte mye som vi fikk overført til både hunden og på jakt.» I 2008 kjøpte Kristine og Johanne egne fuglehunder og siden den gang har de drevet aktiv med jakthund. «Å være ute på jakt er den største gleden med å ha en jakthund» Konkurranser har også vært en stor hobby og hundene deres har svært gode resultater å vise til i alle klasser.

«Det er jo irsk setteren som ligger våre hjerter nærmest, takket være krokodille tårene vi kom med som 10 åringer».

Søstrene lever nå på hver sin kant av landet. Johanne har flyttet til Vestlandet nærmere bestemt Førde, der hun jobber som avluser på oppdretts anlegg. Kristine bor i Reisadalen i Nord-Troms, der bygger hun opp sitt eget firma «Haill og Knall» sammen med sin samboer.

Mye av maten de tilbereder og spiser har de selv høstet ifra naturen. «VOM-produktene er 100 % naturlige råvarer fra naturen og derfor er det naturlig for oss å gi våre hunder VOM», forteller de.

«Vi har aldri på noen av våre turer sett tørrfôr vokse eller løpe rundt, hverken på fjellet eller i skogen», sier Kristine. «Hundene våre elsker VOM og det har aldri vært lettere å få i de den maten de trenger under alle omstendigheter».

VOM er stolte over å samarbeide med disse flotte jentene!