Team Vom: Lars Monsen, villmarkens konge

Foto: Sylvain CAVATZ

vom logo blå

Lars Monsen, født 1963 i Oslo, er lærer av yrke, men har vært heltids eventyrer siden 1991. Han har tilbrakt mer enn 5000 døgn i sovepose, halvparten av disse nord for polarsirkelen på vinterstid.

Han har skrevet et tyvetalls bøker, laget et titalls tv serier og holdt flere hundre foredrag. Lars driver i dag Femund Lodge, et kurs og overnattingssted basert på det enkle friluftslivet og sporløs ferdsel.

Lars har hatt hunder igjennom hele livet; han vokste opp med tre schäfere, men på 80-tallet fikk han sine første polarhunder. Han begynte med langdistanse konkurranse hundekjøring i 2007, og har siden den gang kjørt Iditarod – verdens lengste hundeløp – tre ganger, samt Finnmarksløpet og Femundløpet mange ganger. Lars er blant de norske hundekjørerne som har stilt opp i flest langdistanse hundeløp.

Helt siden starten av hundekjørerkarrieren har Lars samarbeidet med VOM hundemat.

«Det gode samarbeidet med VOM handler ikke bare om at mennesker er hyggelige og til å stole på, men først og fremst om at selve produktet er i toppklasse – altså hundematen – og det er den. Det er en av de viktigste grunnene til at samarbeidet har pågått i alle disse årene. Jeg er overbevist om at hundene har prestert høyere fordi de har hatt den beste maten.»
Lars Monsen

www.larsmonsen.no

www.femundlodge.no