Team Vom: Lars Monsen, villmarkens konge
vom logo blå

Lars Monsen ble født i Oslo i 1963. Han er utdannet lærer og arbeidet i to år før han ble eventyrer på heltid. Lars er kjent som Villmarkens konge. Tro det eller ei, men siden 1991 har Lars tilbragt mer enn 4000 døgn i sovepose – eller cirka 11 år totalt.

Lars har hatt hund nesten hele livet. Det startet med tre schæfere i barndommen, så anskaffet han seg to grønlandshunder, et par siberian huskies, en grønsky (blanding av siberian og grønlandshund), før han krysset Canada med 6–8 alaskahuskyer i 2000–2002. I 2004 kjøpte han et seksspann med alaskahuskyer, og siden den gangen har det «bare gått utforbakke», som han selv sier.

Lars startet med langdistanse konkurransekjøring i 2006. Han har deltatt i 29 løp og aldri brutt. For 2014-sesongen var han rangert som nummer tre. Hans mål er fortsatt å bli verdens beste hundekjører.

Etter samboer Trine Rein er det hundene som betyr mest for Lars. «Hundene tar mesteparten av tiden min og hundekjøringa er det som gir meg mest positiv energi, selv om det er fysisk slitsomt», sier Lars.

«Mine hunder er hardtarbeidende følgesvenner og fortjener kun det beste. Ingen – hverken hundene eller jeg – blir verdensmestere uten riktig kosthold. Derfor sørger jeg for at alle mine hunder får variert kost. Hvis ikke en ihjelkjørt elg står på menyen, så går det i Vom og hundemat kombinert med litt tørrfôr.»

www.larsmonsen.no