Team VOM: Hege Ingebrigtsen, hundekjører
vom logo blå

Hege er født, oppvokst og bor i Narvik. Hun fikk sin første hund i 1980 – en siberian husky som fungerte som lydighetshund, agilityhund, redningshund og utstillingshund. Så snart Hege kunne flytte hjemmefra skaffet hun seg flere hunder og begynte med hundekjøring, og er i dag en av verdens beste sprint og mellomdistanse sledekjører.

Totalt har hun 26 internasjonale medaljer. Hege har vunnet 6 VM-gull, 11 EM-gull og hele 47 NM-gull. Det er imponerende! Hun er den med flest NM- gull og er best i Norge uansett klasse, distanse eller stilart innenfor hundekjøring. I tillegg har Hege også en kongepokal.

I tillegg til å trene og kjøre løp, jobber Hege ved Narvik Dyreklinikk som dyrepleier. Om ikke dette var nok, eier og driver hun også Fun Racing Kennel sammen med Per Sverre Simonsen.

Alle hundene på kennelen er avlet for sprint og stammer fra mange av de beste lederhundene i landet. Alle valpekullene er blandinger av korthåret vorsteher, pointer og alaskan huskies. Hundene er i aktivitet hele året og brukes i konkurranser på barmark om høsten og løp foran slede hele vinteren.

«Dette er veldig aktive hunder som elsker å løpe», forteller Hege. «Hunder med høyt aktivitetsnivå må ha riktig kost. VOM-serien burde stå på menyen hver dag enten det er til valpene eller til de andre hundene. Jeg hadde rett og slett ikke turt å gi hundene mine noe annet enn det beste!»