Råfôr

VOM serien er et norskprodusert råfôr. Råvarene som benyttes kommer utelukkende fra norske slakterier som er godkjente og kontrollerte leverandører av kjøtt til menneskemat.

Vi har et ufravikelig krav om å benytte kun norske råvarer ettersom norsk bufe bærer lite sykdom. Norske krav til husdyrproduksjon er svært strenge både med tanke på dyrevelferd og dyrehelse. Dette sikrer trygge sluttprodukter til deg.

Fôret vårt består av kun animalske produkter. VOM serien er laget av plussprodukter, dvs de delene av dyret som er til overs etter at fileter og koteletter er skåret ut. I Norge er velstanden kommet så langt at deler av dyret som for noen tiår tilbake lå på middagsbordet, ligger nå i fôrskålen. Innmat som vom, lever, lunge og nyre er spesielt næringsrikt og sammen med kjøtt- og fettavskjær utgjør dette førsteklasses råvarer fra storfe, lam og gris.

Råvarene som benyttes i produksjon er: kylling, blandet innmat fra storfe, lam og svin, storfevom, laks, okselever og egg. Alle blandingene fra Vom og Hundemat er tilsatt vitaminer og mineraler som dekker hundens daglige behov. Avhengig av sesong og råvaretilgang, vil vi også tilby hundemat av elg, rein, kalkun mm.

Fra kylling kjøper vi plussprodukter som skinn, vingespiss, hals, kjøttavskjær, bein, lever, hjerte og krås. Kjøttrike bein er rik på næringsstoffer og finnes i alle blandingene med kylling. Du vil finne små bein og bruskbiter i fôret. Disse vil ikke medføre helsefare for hunden din, men gi et viktig bidrag til fett, protein og mineraler. Kylling er også den kjøttråvaren hvor proteinet har den mest optimale sammensetningen av aminosyrer. Kylling danner derfor basis i de fleste blandingene.

Eggene er den eneste av de animalske ingrediensene som er kokt. Innblanding av egg gir et svært godt bidrag til essensielle aminosyrer. Proteinet i egg tas bedre opp når egget er kokt.

Laksen som benyttes er selvsagt fra norske oppdrettsanlegg. Vi benytter midtfileten, hode og spor. Med sitt høye innhold av omega-3 bidrar laks med de essensielle fettsyrene DHA og EPA. Laksen inneholder også astaxanthin som er et svært kraftig antioksidant.

Ingen av våre produkter er tilsatt smaks- eller fargestoffer. De er ikke varmebehandlet, inneholder ikke konserveringsmidler og er ikke tilsatt vann.

Tilsatte vitaminer og mineraler:

A vitamin 3500 IE/kg
D3 vitamin 500 IE/kg
E vitamin 150 mg/kg
Tiamin (B1) 1,5 mg/kg
Riboflavin (B2) 2,8 mg/kg
Pyridoksin (B6) 1,8 mg/kg
Cobalamin (B12) 0,02 mg/kg
Niacin (B3) 9 mg/kg
Folinsyre (B9) 0,2 mg/kg
Pantotensyre (B5) 10 mg/kg
Biotin (B7) 0,1 mg/kg
Kolin 250 mg/kg
C vitamin 15 mg/kg
Jern 118 mg/kg
Mangan 20 mg/kg
Sink 30 mg/kg
Kobber 3,8 mg/kg
Jod 0,4 mg/kg
Selen 0,16 mg/kg

VOM serien

VOM serien er utviklet i samarbeid med ernæringsekspertise fra Norges miljø- og biovitenskapelige universitet. Oppskriftene fant vi i naturen og ikke på laboratoriet. VOM serien er fersk hundemat som er basert på kylling, blandet med innmat fra storfe og svin, storfevom, laks og lam. I fremstilling av vår hundemat benytter vi kun ferske eller frosne norske råvarer – ingenting i vår hundemat er importert fra andre land (med unntak av ris som tilsettes for hunder med lavere energinivå eller sensitiv mage).

Active

ACTIVE serien er førstevalget om man ønsker å gi hunden en fullfôrblanding. Produktene er beregnet som fullfôr til normale, friske og utvokste hunder med et moderat til høyt aktivitetsnivå. Serien består av tre blandinger som alle er komponert av råvarer fra ulike dyr. ACTIVE serien kan også benyttes som tilleggsfôr i kombinasjon med tørrfôr eller annet våtfôr.

ACTIVE fullfôr, som før het Hundemat (nr. 33) er vårt høykvalitets basisfôr. Sammen med ACTIVE fullfôr m/laks er dette de mest populære blandingene våre. Fôret er basert på råvarer fra kylling, svin og storfe. Dette er et allsidig fôr. Har du en hund som trenger ekstra energi, øker du enkelt dagsrasjonen.

Protein 15 %
Fett 19 %
Karbohydrater 0 %
Tørrstoff 35-39 %
Aske 5 %
Kalsium 0,9 %
Fosfor 0,6 %
OE* 2300 kcal/kg
OE* fra fett 74 %
OE* fra protein 26 %

Denne blandingen, tidligere Hundemat m/laks (nr. 25), er i tillegg til råvarer fra kylling, svin og storfe også tilsatt laks. Dette gir enda bredere fettsyreprofil og et høyt nivå av de essensielle omega-3 fettsyrene DHA og EPA. ACTIVE m/laks er noe fetere, men er likevel riktig for de fleste hunder. Har du en overvektig hund kan du vurdere andre blandinger, som f.eks. proteinrikt fullfôr fra ACTIVE serien eller DIGESTIVE.

Protein 15 %
Fett 20 %
Karbohydrater 0 %
Tørrstoff 35-39 %
Aske 5 %
Kalsium 0,9 %
Fosfor 0,6 %
OE* 2400 kcal/kg
OE* fra fett 75 %
OE* fra protein 25 %

Proteinrikt fullfôr er det samme foret som tidligere het Sprint. Denne blandingen har litt ekstra protein, men et betydelig lavere fettnivå. Energifordelingen i denne blandingen består av hele 32% av kaloriene fra protein. Dette er et riktig fôr til hunder som skal trenes opp, men som ikke samtidig skal ha et høyt energiinntak. Fôret sikrer muskelbygging enten det er frem mot jakten eller etter en skade. Fordi fôret har lavere kaloritetthet enn de to andre ACTIVE blandingene kan det være et godt valg for den overvektige hunden. Blandingen inneholder kylling, storfevom, okselever, laks og egg.

Protein 16 %
Fett 15 %
Karbohydrater 0 %
Tørrstoff 33-35 %
Aske 5 %
Kalsium 0,9 %
Fosfor 0,6 %
OE* 2000 kcal/kg
OE* fra fett 68 %
OE* fra protein 32 %

Taste

TASTE er en serie med produkter enten fra en bestemt dyreart eller en type innmat. Produktene egner seg svært godt som tilleggsfôr sammen med tørrfôr eller som ingrediens i eget komponert råfôr. Her er det bare å mikse etter ønske og behov. Alle typene er tilsatt vitamin- og mineralpremiks og kan fint benyttes som fullfôr i perioder ved f.eks eliminasjonsfôring ved allergiutredning. Taste sortimentet består av 4 varianter, 100% kylling, 100% lam, 100% storfe og 100% storfevom. Vi har planer om flere så følg med eller titt i våre frysere ute hos din forhandler. De produktene som ikke naturlig inneholder bein er tilsatt ekstra kalsium.

Ren kylling har vært en del av sortimentet i mange år og er et populært produkt. Kylling er en av de råvarene vi har som er best egnet som fullfôr, dette fordi kylling protein er meget høyverdig og har en svært god aminosyreprofil. 100% kylling er dessuten et svært luktsvakt og delikat produkt.

Protein 15 %
Fett 18 %
Karbohydrater 0 %
Tørrstoff 37-38 %
Aske 5 %
Kalsium 1 %
Fosfor 0,6 %
OE* 2200 kcal/kg
OE* fra fett 73 %
OE* fra protein 27 %

Ren lam er et nytt produkt og består av blandet innmat og kjøttavskjær fra lam samt lammevom. Produktet har svært god smakelighet og en sikker vinner hos hunden.
Taste Lam er en sesongvare pga. tilgjengelighet på råvarer.

Protein 14 %
Fett 15 %
Karbohydrater 0 %
Tørrstoff 24-26 %
Aske 3 %
Kalsium 0,7 %
Fosfor 0,4 %
OE* 1900 kcal/kg
OE* fra fett 71 %
OE* fra protein 29 %

Dette produktet består kun av råvarer fra storfe. Det benyttes lunge, strupe, lever, nyre, vom og kjøtt-/fett avskjær.

Protein 15 %
Fett 19 %
Karbohydrater 0 %
Tørrstoff 35-39 %
Aske 3 %
Kalsium 0,7 %
Fosfor 0,4 %
OE* 2300 kcal/kg
OE* fra fett 74 %
OE* fra protein 26 %

Dette produktet er identisk med vår tidligere storfevom som har vært i salg lenge. Storfevom har vært mye brukt som tilskuddsfôr til hunder og egner seg godt i kombinasjon med tørrfôr. Storfevom har sterkere lukt og har en gråbrun farge. Hundene elsker det!

Protein 14 %
Fett 16 %
Karbohydrater 0 %
Tørrstoff 27-30 %
Aske 3 %
Kalsium 0,7 %
Fosfor 0,4 %
OE* 2000 kcal/kg
OE* fra fett 72 %
OE* fra protein 28 %

Puppy

– En naturlig start på et langt hundeliv

Fra første munnfull med fast føde er valpen fra naturens side tilpasset en kjøttbasert diett. Ulvevalpene slikker ulvemor i munnviken som gulper opp sitt siste bytte til de små. På samme måte vil hundevalper slikke tispa i munnviken og få sine første smaker på annet enn morsmelk.

Valpefôret kan gis alene eller i kombinasjon med annet valpefôr (tørrfôr eller våtfôr) fra 3-4 ukers alder og til hunden er ferdig utvokst. Valpefôret er også godt egnet til drektige og lakterende tisper.

For riktig fôringsmengde kan du frem til valpen oppnår ca 40% av forventet voksenvekt, gi den 4-5% av kroppsvekten pr dag. Fra valpen har oppnådd 40% til den har oppnådd 80% av voksen kroppsvekt, kan du gi den 3,5% av kroppsvekten. Deretter kan du frem til den er utvokst trappe ned til ca 2% av kroppsvekten pr dag.

Valpens energibehov vil variere mye med rase, miljø, stress- og aktivitetsnivå og det er viktig at man prøver seg frem til hva som er den perfekte dagsrasjonen og justerer deretter.

Vær nøye med å ta vare på valpens appetitt, den bør spise når den tilbys mat. Vil ikke valpen spise bør du ta maten vekk. Ikke fall for fristelsen å stadig tilby en småspist hund stadig mer smakfull kost. Valpen bør være i godt hold uten å være overvektig.

Protein 15 %
Fett 16 %
Karbohydrater 0 %
Tørrstoff 33-35 %
Aske 5 %
Kalsium 0,9 %
Fosfor 0,6 %
OE* 2050 kcal/kg
OE* fra fett 71 %
OE* fra protein 29 %
OE* fra karbohydrater 0 %

Organic

– Nyhet! Organic
Organic serien er en serie produkter som består av 100% økologisk råvarer fra utvalgte debiosertifiserte norske produsenter. 

Først ut i serien er ORGANIC kalkun og fôret består av plussprodukter fra økologisk kalkun, intet annet tilsatt. Leverandør av økologiske råvarer fra kalkun er Homlagarden i Nordheimsund.

Du kan lese mer om den økologiske driften på Homlegarden her:   http://www.homlagarden.no/  Produktet egner seg svært godt som tilleggsfôr sammen med tørrfôr eller som ingrediens i eget komponert råfôr. Her er det bare å mikse etter ønske og behov.  Kommer som kjøttboller i poser à 560 gram. Følg med, for her kommer det flere varianter i tiden som kommer.

Først ut i serien er ORGANIC kalkun og fôret består av skrog, avskjær, skinn og bein fra økologisk kalkun, intet annet tilsatt. Leverandør av økologiske råvarer fra kalkun er Homlagarden i Nordheimsund.

Protein 19 %
Fett 14 %
Karbohydrater 0 %
Tørrstoff 38 %
Aske 0 %
Kalsium 2 %
Fosfor 1 %
OE* 2020 kcal/kg
OE* fra fett 62 %
OE* fra protein 38 %

Neste ut i serien ORGANIC er 100% kylling! ORGANIC kylling består av  plussprodukter fra økologisk kylling, intet annet tilsatt. Leverandør av økologiske råvarer fra kylling er Stange i Tønsberg. Du kan lese mer om den økologiske Stangekylling her.

Produktet egner seg svært godt som tilleggsfôr sammen med tørrfôr eller som ingrediens i eget komponert råfôr. Her er det bare å mikse etter ønske og behov.  Kommer som kjøttboller i poser à 560 gram.

Protein 18 %
Fett 19 %
Karbohydrater 0 %
Tørrstoff 40 %
Aske 4 %
Kalsium 1 %
Fosfor 1 %
OE* 2430 kcal/kg

Digestive

DIGESTIVE består av kylling, storfevom, ris og betefiber* og er den eneste blandingen som inneholder karbohydrater. Risen kokes lenge slik at den er lett omsettelig. Dette gir et produkt med lavere energitetthet og noe lavere opptagelighet. Blandingen inneholder fortsatt i hovedsak kjøttråvarer, men er med sitt lave kalori-innhold samt innslag av fiber bedre egnet til lite aktive hunder og/eller hunder som sliter med hard mage. Blandingen kan brukes som fullfôr eller tilleggsfôr.

*Betefiber er det som er igjen fra sukkeroen etter at sukkeret er utvunnet. Betefiber gir moderat fermentering i tykktarmen begrenset antall av helsefremmende  bakterier i tarmen. Betefiberet er tørket og malt før det tilsettes fôret.

Protein 12 %
Fett 12 %
Karbohydrater 6 %
Tørrstoff 32-34 %
Aske 5 %
Kalsium 0,9 %
Fosfor 0,6 %
OE* 1750 kcal/kg
OE* fra fett 61,5 %
OE* fra protein 27 %
OE* fra karbohydrater 11,5 %

*OE = Omsettelig energi | Tabellen er basert på analyserte verdier

Praktisk bruk

Våre produkter er ikke varmebehandlet eller tilsatt konserveringsmidler. Holdbarheten på produktene er derfor begrenset og de skal oppbevares fryst. Produktene skal ikke kokes eller stekes.

VOM serien kommer i praktiske poser (560g) slik at du kan porsjonere ut riktig antall kjøttboller rett i fôrskålen og legge posen tilbake igjen i fryseren. Du kan fint gi kjøttet mens det fortsatt er fryst slik at hunden kan tygge det.

De samme kvalitene kommer også i 500g pølser. Pølsene bør tines i kjøleskap. Holdbarheten er 2-3 dager i kjøleskap. Trenger du å tine kjøttet raskt kan du legge pølsene med emballasjen på i kaldt vann.

Det er viktig at du har god hygiene når du gir din hund VOM. Ikke la kjøttet ligge fremme i romtemperatur eller komme i kontakt med andre matvarer. Vask hender, redskaper og fôrskål og ikke la rester stå fremme i fôrskålen.

Kjekt å vite

– Blande VOM og Hundemat med tørrfôr

Våre produkter er ikke varmebehandlet eller tilsatt konserveringsmidler. Holdbarheten på produktene er derfor begrenset og de skal oppbevares fryst. Produktene skal ikke kokes eller stekes.

VOM serien kommer i praktiske poser (560g) slik at du kan porsjonere ut riktig antall kjøttboller rett i fôrskålen og legg posen tilbake igjen i fryseren. Du kan fint gi kjøttet mens det fortsatt er fryst slik at hunden kan tygge det.

De samme variantene kommer også i 500g pølser. Pølsene bør tines i kjøleskap. Holdbarheten er 2-3 dager i kjøleskap. Trenger du å tine kjøttet raskt kan du legg pølsene med emballasjen på i kaldt vann.

Det er viktig at du har god hygiene når du gir din hund VOM. Ikke la kjøttet ligge fremme i romtemperatur eller komme i kontakt med andre matvarer. Vask hender, redskaper og fôrskål og ikke la rester stå fremme i fôrskålen.

Annet

Blodpulver

Blodpulver består av tørket blod og inneholder 90% protein. I tillegg inneholder blodpulveret også jern (3g/kg). Det har høy smakelighet og kommer i 1/2kg pakke.