Team VOM: Robert Sørlie, hundekjører
vom logo blå

Robert Sørlie er å regne som en del av «VOM-familien». Vi har samarbeidet og støttet hverandre side den spede start i Trøgstad i 2002. Robert har alltid sverget til råfôr.

«Uten riktig kost ville spannene aldri prestert så godt som de har gjort», sier Robert. «Eller rettere sagt, de ville aldri ha klart de prøvelsene de er blitt utsatt for dersom ikke fôret var næringsrikt og rikt på både proteiner, fett og mineraler. Som for mennesket fortjener alle hunder, ikke bare trekkhunder, uavhengig av størrelse, rase eller bruksområde et riktig kosthold», understreker han.

Robert startet med hundekjøring i 1970. Han ble norsk mester på mellomdistanse i 1992. I 1993 fikk han kongepokalen da han vant NM-langdistanse. Han ble norsk mester på langdistanse også i 1995. Han vant Femundløpet første gang i 1990, og Finnmarksløpet første gang i 1995. Totalt står han med ti seire i Femundsløpet og tre seire i Finnmarksløpet.

I 2002 debuterte han med å komme inn som nummer 9 i Iditarod, og ble med den prestasjonen beste førstegangskjører. Året etter vant han løpet og er i dag den eneste utenfor USA som har vunnet verdens lengste og tøffeste hundesledeløp, en bragd han gjentok i 2005.

Siden 1990 har Sørlie deltatt i 46 hundesledeløp der han har vunnet tjuefire ganger og blitt nummer 2 ti ganger. Når Robert ikke trener hundene sine, jobber han som brannmann ved Oslo Lufthavn, Gardermoen.