Team VOM: Robert Sørlie, hundekjører
vom logo blå

Robert Sørlie er å regne som en del av «VOM-familien». Vi har samarbeidet og støttet hverandre siden den spede start i Trøgstad i 2002. Robert er Norges mestvinnende hundekjører i langdistanse hundekjøring. Han har alltid sverget til råfôr.

«Uten riktig kost ville spannene gjennom tidene aldri prestert så godt som de har gjort,» sier Robert. «Eller rettere sagt, de ville aldri ha klart de prøvelsene de er blitt utsatt for dersom ikke fôret var næringsrikt og rikt på både proteiner, fett og mineraler. Som for oss mennesker fortjener alle hunder, ikke bare trekkhunder, uavhengig av størrelse, rase eller bruksområde et riktig kosthold,» understreker han. VOM kommer til å stå på menyen så lenge han har hunder.

Han startet med hundekjøring helt tilbake i 1970. I 1992 ble han norsk mester på mellomdistanse og i 1993 fikk han kongepokal da han vant NM-langdistanse. Han ble også norsk mester på langdistanse i 1995.

Robert vant Femundløpet for aller første gang i 1990, og Finnmarksløpet første gang i 1995. Totalt står han med hele tretten seire i Femundsløpet og tre seire i Finnmarksløpet. Det er ikke tilfeldigheter at Robert på folkemunne kalles «Kongen av Femundsløpet».

I 2002 debuterte han med å komme inn som nummer 9 i Iditarod, verdens lengste og tøffeste hundesledeløp (ca. 1600 km) og ble med den prestasjonen beste «rockie» det året.

Allerede året etter, i 2003 vant han hele løpet! Denne bragden gjentok han også i 2005.
Det tok hele 15 år før noen andre utenfor USA vant Iditarod. Totalt sett så har han passert godt over 50 hundesledeløp. Merittene er mange!

Robert gikk av som brannmann ved Oslo Lufthavn Gardermoen i 2020, men ligger ikke på latsiden av den grunn. Han er nå hundekjører på heltid, har i underkant av 30 hunder i kennelen og mye av tiden går med til å trene dem. Vi har en god følelse på at Robert ikke har kjørt sitt siste hundesledeløp. ☺

Vom og Hundemat er stolt over å ha med Robert i Team VOM.