portrett
vom logo blå

«Vi lever med hundene våre rundt oss 24 timer i døgnet – på tur, trening, i sofaen og på musejakt i hagen. Hundene våre betyr alt for oss – ikke minst våre pensjonerte løpshunder.»

De duller vi litt ekstra med – det har de fortjent etter milevis foran sleden!

Nina og ektefellen Didrik har rundt 20 alaskan huskyer og en border collie på småbruket på Hadeland, men har tidligere år hatt over 30 huskyer i full konkurransetrening. Nina og Didrik har siden høsten 2009 utgjort et team, Team Nina Skramstad, hvor Nina har vært den som har stått for de beste prestasjonene i løpssammenheng.

Etter flere år med malamuter og grønlandshunder i kortere sledeløp startet Nina med langdistanse i 2004/05. Sesongen 2014/15 var hun på landslaget i langdistanse, og Nina har startet i Finnmarksløpet 1000 km hele 8 ganger. Hun har en 5. plass som beste plassering på 1000 km’ern og 3. plass på den «korte» distansen, 500 km. Nina har også flere topp-5 plasseringer på Femundløpet 600 km. Didrik har også deltatt i alle de store langdistanseløpene i Norge, som regel med unghundspannet fra kennelen.

De siste par årene har skader og jobbsituasjon ført til at løpskjøringen har vært lagt på is for Nina og Didrik, og den kommende sesongen (2021) ser også ut til å bli redusert pga jobbsituasjon til Didrik. Allikevel er de aktive og bidrar i miljøet ved å arrangere hundekjørerseminar og være instruktører på førstegangskjørerkurs. Ikke minst, jobber de som ekspertkommentatorer og reportere for ulike medier og på digitale plattformer fra kjente løp som: Femundløpet, Finnmarksløpet, John Beragrease Maraton (USA), Volga Quest (Russland) og Iditarod (USA). Bli derfor ikke overrasket dersom du ser Nina enten som utegående reporter eller som ekspertkommentator på ett eller flere av vinterens løp.

Langdistanse-hundekjøring har vært og er en viktig del av livet til Nina og Didrik, og kan de ikke starte selv på et løp så ønsker de å bidra på andre måter.

Hundenes ve og vel betyr svært mye for dem. Nina har fått pris for best stell av hund, utdelt av veterinærene, både i Finnmarksløpet, Femundløpet og Pasvik Trail, i tillegg til flere nominasjoner gjennom årene.

«Hundene mine er som barna mine. Jeg sørger for at de får det beste fôret og stellet for å kunne yte maksimalt»

Nina Skramstad

VOM har vært på hundenes meny hver dag siden 2004, både til valper og de voksne hundene.

Du kan følge Nina og Didrik på Team Nina Skramstad på Facebook @teamninaskramstad.