Team Vom: Nina Skramstad, hundekjører
vom logo blå

Nina er en skikkelig bikkjejente som elsker å ha de de firbeinte rundt seg – enten på skogsturer, med lek og moro, på trening eller i sofaen.

Nina og samboeren har 35 alaskan huskier på småbruket på Hadeland. Her trener de hvert sitt spann. Nina har ansvaret for A-laget, mens Didrik trener unghundene slik at de får godt grunnlag før de skal inn på Ninas spann.

Etter flere år med malamuter og grønlandshunder i kortere sledeløp startet Nina med langdistanse i 2004/05. For sesongen 2014/15 er hun er på landslaget i langdistanse. Hovedmålet for 2015 er Finnmarksløpet 1000 km, som har VM-status. Dette blir hennes 9. start ut fra Alta. Hun har en 5. plass som beste plassering på 1000 km’ern og 3. plass på den «korte» distansen, 500 km. Nina ble nummer 3 på Norgesrankingen i åpen klasse for 2013/14.

Hundenes ve og vel betyr svært mye for Nina, som har fått pris for best stell av hund utdelt av veterinærene, både i Finnmarksløpet og Pasvik Trail, i tillegg til flere nominasjoner gjennom årene.

«Hundene mine betyr alt for meg. Jeg sørger for at de får det beste fôret og stellet for å kunne yte maksimalt», sier hun. Vom & Hundemat har vært på hundenes meny hver dag siden 2004. Ved siden av full satsing på hundekjøring jobber Nina som vikarlærer på den lokale ungdomskolen.

Du kan følge henne på Team Nina Skramstad på Facebook og www.ninaskramstad.com.