vom logo blå

Maren og Jørgen driver begge med hund, selv om det er Maren som er mest synlig for folk flest gjennom TV-suksessene på NRK; «Superhundene» og «Fra bølle til bestevenn». De bor sammen på sitt småbruk i Sande i Vestfold.

Maren Teien Rørvik har mastergrad i biologi og etologi med spesialfelt hundeatferd og er hundeinstruktør. Maren har de siste årene jobbet fulltid som hundetrener og programleder for Monster i NRK-seriene «Superhundene», «Fra bølle til bestevenn» og «Valpeskolen».

Maren startet tidlig med hund og deltokpå hundeleir hver sommer allerede fra hun var seks år. Siden har hund vært den soleklare hovedinteressen med både friluftsliv og ulike hundesporter. Ett år bodde hun i Finnmark og drev med hundekjøring og villmarksliv. Hun har i flere år konkurrert for landslaget i lydighet, og i 2010 vant hun sitt første mesterskap – nordisk mesterskap i lydighet. Året etter vant hun verdensmesterskapet i samme sport, og kunne utkåres som tidenes yngste verdensmester i lydighet. Idag er det agility som gjelder, der hun konkurrerer med Jørgens border collie, FullGass. Samtidig er hun i gang med sin nye stjerne, jaktcockeren Luring.

Jørgen er en ettertraktet foredragsholder innenfor motivasjon, hundetrening og mental trening. Han er utdannet hundeinstruktør, og har tatt en rekke ulike kurs og etterutdanninger. Han har fra før godkjent redningshund på vinter, og har utviklet hundetrenings-appen DogLab. Utenom hund er også Jørgen enn sann friluftsidiot og gjeddefisker. Jørgen jobber som toppleder og coach innen fagfeltet cyber security, og avholder som Maren, kurs, foredrag og privattimer når det finnes tid til det.

Jørgen Teien Rørviks sterkeste felt er å forstå atferd hos både hund og mennesker. Han fokuserer mye av undervisningen sin på å lære bort hvilke signaler i samspillet mellom hund og fører som gir utslag i treningen. Jørgen har også vært «off-cam» hundetrener i NRK-serien «Superhundene».

«Vi mener at det skal være lett å forstå hundetrening. Det er ikke alltid så lett å utføre, men mekanismen bak er enkel å forstå. Vi ønsker å bidra til at flere kan forstå hundetrening, og på den måten gi en rekke hunder et litt bedre liv i de tusen hjem.

Det skal være gøy for både hund og eier å trene, det skal motiveres og belønnes godt, man må ta ansvar for hunden og bestemme litt innimellom, og man skal skape god relasjon gjennom god trening, fine opplevelser og gjensidig forståelse.»

«Vi erfarer at kosthold og mental helse henger sammen. Hunder som får dårlig mat, er oftere utilpass og viser problematferd. Vi fôrer våre hunder på VOM fordi hunder er kjøttetere og trenger mat som dekker disse behovene for å være tilfreds og sunne – både fysisk og mentalt»