Jakthunder er forskjellige og tilpasset et bredt spekter av ulike typer jakt, men de har flere ting til felles: De arbeider under varierende intensitet, og må være robuste både fysisk og mentalt. Ved siden av genetikk og trening utgjør fôring en viktig del av grunnlaget for hvor godt din jakthund vil prestere. For å nå sitt fulle potensiale må fôret derfor ha høyest mulig kvalitet. 

Mange jegere har allerede oppdaget at hunden yter bedre med hundemat fra VOM, og etter mange forespørsler og henvendelser fra våre kunder som jakter, bestemte vi oss for å utvikle et helt unikt fôr.

I samarbeid med en rekke profilerte og aktive jegere, har vi spisset råvarer og sammensetning etter jakthundens behov, og testet flere resepter gjennom ulike sesonger og typer jakt.

VOM Hunt er førstevalget når du skal velge fullfôr til jakthunden. Både før og under jakta, men også resten av året.

Rask og riktig energi for intensive økter

Jakthundens arbeid kjennetegnes av varierende intensitet. Ved moderat intensitet er fett hundens primære drivstoff. Hunden har et enormt oksygenopptak, som gjør at den effektivt kan omgjøre fett til energi.

Når tempoet blir høyt, for eksempel ved spurting, går hunden over i anaerob energimetabolisme. I dette området tar de raske muskelfibrene over og disse bruker helst den samme, raske energikilden som hjernen og nervesystemet – nemlig glukose. Hunden kan lage glukose selv, men når kroppens produksjon ikke holder følge med forbruket vil hunden raskt “møte veggen”. Tilførsel av lett tilgjengelig glukose kan bidra til å hindre at dette skjer.

I VOM Hunt er det tatt spesielt hensyn til dette ved å inkludere en liten mengde stivelse i form av ris. Stivelsen brytes ned til glukose under fordøyelsesprosessen, og kan brukes som hurtig energi for hjerne og muskulatur. For mye stivelse kan føre til opphopning av melkesyre og stiv muskulatur, men en lav tilførsel legger til rette for bedret kapasitet, utholdenhet og et skjerpet fokus.

Foto: Tove With

Håndplukkede råvarer for optimal virkning

VOM Hunt lages etter en nøye utvalgt resept, hvor målet er at hver råvare skal bidra til at hunden når sitt fulle potensiale. Rått kjøtt og innmat gjør fôret lett fordøyelig, energitett og bidrar til en vital og robust hund både på innsiden og utsiden.

Jakthunden har et spesielt behov for protein av høy kvalitet. Protein går direkte til utvikling og vedlikehold av blant annet muskulatur, pels og poter, og bidrar til effektiv restitusjon etter intensive dager. Rått kjøtt og innmat, sammen med kokt egg, gjør VOM Hunt rik på proteiner av høy kvalitet.

Gjennomtenkt sammensetning

Hjertet spiller en viktig rolle ved å pumpe blod som forsyner vev og celler med oksygen og næringsstoffer. Et sunt og effektivt hjerte vil derfor gi hunden større kapasitet og utholdenhet. VOM Hunt er tilsatt spesielt taurinrike råvarer. Taurin er en viktig aminosyre til oppbygging og vedlikehold av muskler, særlig hjertemuskelen. Rikelig med taurin kan også bidra til en mer effektiv restitusjon.

Hundens muskulatur og enorme oksygenopptak gjør den til en fantastisk fettforbrenningsmaskin, perfekt tilpasset lange perioder med moderat aktivitet. For å spille på lag med dette har vi brukt utvalgte, lett fordøyelige kilder til fett. Fett har høy energitetthet, dette gjør det enkelt å få i seg nok energi, så hunden ikke taper seg i tøffe perioder.

Foto: Ola Dyrstad

Førstevalget for aktive hunder

Råvarene er rike på essensielle fettsyrer som omega-3 og omega-6. Disse fettsyrene er viktige bestanddeler i kroppens cellemembraner. En rikelig tilførsel av disse fettsyrene vil komme til syne ved merkbart forbedret hud og tredeputer, samt en pels som isolerer som den skal.

VOM Hunt inneholder en blanding av naturens egen supermat, lever og nyrer. Lever og nyrer har et naturlig høyt innhold av næringsstoffer, slik som B-vitaminer, folat, jern og kobber, som blant annet er viktig for at kroppen skal kunne lage og bruke energi.

Bruk av Hunt – året rundt

Aktivitetsnivået varierer ofte gjennom hele året, men selv under rolige perioder vil VOM Hunt være fordelaktig å gi hunden. Hunden blir bedre på å omgjøre fett til energi, og jo bedre hunden kan utnytte energien som finnes i fôret, jo lettere kan hunden yte når det virkelig gjelder.

Når du skal finne fôrmengden din hund trenger, anbefaler vi å starte med 2 % av hundens kroppsvekt per dag. Dette tilsvarer gjennomsnittsbehovet ved vedlikehold, og du må derfor prøve deg frem og justere etter hundens behov og aktivitetsnivå.

Tilpass til din hund

Alle hunder er unike! Noen hunder trives med ett måltid per dag, mens andre hunder trives best med flere måltider om dagen. For å lære hva din hund trives best med, anbefaler vi å teste forskjellige måltidsfrekvenser over en lengre periode.

Under selve jakta anbefaler vi å starte dagen med VOM Hunt blandet med vann for å hjelpe hunden å opprettholde en god væskebalanse. Ved mulighet kan man gi hunden mindre måltider og vann gjennom dagen. Det største måltidet bør hunden få etter endt dag.

TIPS: Dersom VOM Hunt gis raskt etter tøffe anstrengelser kan det bidra til en raskere restitusjon av hunden.

 

Info om VOM Hunt

Foto: Odd Erik Westreng / SkittJakt.no