Det er hverken vanskelig eller tungvint å bytte til råfôr og VOM, enten du bare vil prøve rått eller planlegger å gå «all in». I denne artikkelen har vi inkludert våre beste råd og erfaringer for et enkelt bytte av hundemat.

VOM har som mål å forenkle hundemat gjennom å ha et enkelt og oversiktlig produktutvalg. For en normalvektig og sunn hund har det lite å si hvilken variant du starter med å gi. ACTIVE Original er et flott sted å starte for voksne hunder, mens hunder i vekst bør få PUPPY og eldre hunder kan starte med DIGESTIVE. Husk at ved medisinske tilstander skal fôrbytte alltid avklares med veterinær først.

Lett start på råfôr med kjøttboller

Vi har et vidt spekter av ulike forpakninger tilpasset ulike størrelse og behov. Kjøttboller er det desidert mest lettvinte å starte med, etterhvert kan du bytte til produktet som har en pris og brukervennlighet som passer deg. Kjøttbollene oppbevares i fryseboksen, og før servering tar du opp nøyaktig den mengden som trengs.

Fra smakebit til fullfôr

For en mest mulig problemfri overgang til rått, anbefaler vi en gradvis tilvenning. Den første dagen holder det med en liten smakebit, såpass lite at det ikke erstatter noe av den vanlige maten hunden får. De neste ukene øker du gradvis mengden frem til hunden kun får VOM. Som en enkel tommelfingerregel erfarer vi at yngre hunder tilvenner seg ganske fort, mens eldre hunder ofte har behov for mer tid.

Mengde hundemat ut fra vekt, størrelse og aktivitet

Det er mange som spør oss hvor mye VOM hunden skal få. For oss som ikke kjenner hunden din og livet dere lever, blir det umulig å gi en nøyaktig mengde. Dersom du har en voksen hund, kan du ta utgangspunkt i 2% av hundens vekt og justere underveis dersom du kjenner at hunden legger på seg eller tar av i vekt. Små hunder trenger generelt mer enn 2%, mens store og inaktive hunder som regel kan gis mindre.

Endringer i avføring

Ettersom våre produkter har en svært høy fordøyelighet og ikke inneholder noen unødvendige tilsetningsstoffer vil hundens avføring forandre seg. Noen synes dette er skummelt, hunden kan få mye mat men det kommer lite ut i andre enden. Det som kommer ut er også tørrere og hardere enn hva man er vant til, og som en bonus blir den som regel også helt luktfri. Dersom du vil myke opp avføringen kan man bruke Digestive eller tilsette litt kokte eller rå grønnsaker.

Fordeler med råfôr

Flere og flere hundeeiere får øynene opp for at råfôr fungerer. Man kan ikke dra alle over én kam, men generelt rapporterer hundeeierne om mindre hundelukt, mindre og nærmest luktfri avføring, bedre tannhelse, god utvikling av muskulatur og en hund som holder seg sunn lengre. Ren, næringsrik og minimalt prosessert mat er en viktig del av et sunt kosthold, dette gjelder også for hunden.

Lykke til med å bytte til råfôr.

Tre valper spiser hundemat

Start gjerne med kjøttboller og få en lettvint å start på råfor. Kjøttbollene oppbevares i fryseboksen, og før servering tar du opp nøyaktig den mengden som trengs.